Website Philips Museum

Het verhaal in beeld

De opdracht

De website van het Philips Museum bevat veel informatie over de activiteiten en mogelijkheden voor allerlei verschillende doelgroepen. Aan mij werd de opdracht te geven om deze informatie te herstructureren. Door incongruentie in de navigatie en een onduidelijke doelgroepenbenadering konden de bezoekers niet altijd vinden wat ze zochten. Het gevolg was een te hoge bouncerate op de website.

Om deze punten adequaat te kunnen verbeteren heb ik samengewerkt met een team van Philips dat vanuit Istanbul opereert. Het resultaat is een website met duidelijke navigatiestructuur die goed toegankelijk is voor zowel pc-gebruikers als mobiele gebruikers. Daarnaast kunnen de bezoekers door de verbeterde doelgroepenbenadering makkelijker vinden wat ze zoeken en vol enthousiasme een bezoek aan het museum inplannen.

Philips Museum

Het resultaat

Aangepaste menubalk

Om te beginnen hebben we het menu aangepast. Het menu-item Over was een verzameling van allerlei ongestructureerde overige informatie. Deze pagina werd dan ook weinig bekeken omdat er geen duidelijke inhoudelijke consistentie was. Door deze onderwerpen beter in categorieën te plaatsen kon de hele pagina Over er tussenuit om plaats te maken voor een nieuwe pagina die helemaal toegewijd is aan Verhalen. 

verbeterde menubalk
Geen submenu's maar tabbladen

De oude submenu's bestonden uit lange lijsten waar geen duidelijke indicatie over de doelgroep bij stond. Om die betere doelgroepenbenadering te bereiken hebben we ervoor gekozen om de submenu's te vervangen door een navigatie met behulp van tabs.

tabs in plaats van submenu
Navigatie voor mobiele gebruikers

Om de navigatie voor mobiele gebruikers te vergemakkelijken hebben we ervoor gekozen om meer congruentie en consistentie te creëren tussen de on-page-navigation en de menubalk.

congruente navigatie voor mobiele gebruikers
Duidelijke categorieën bij de activiteiten

Zoals het eerder getoonde submenu liet zien waren de activiteiten op de oude website in een lange lijst geplaatst. De bezoeker had hierbij geen enkele aanwijzing over welke activiteit bij welke doelgroep hoorde. Om dit duidelijker te maken hebben we de activiteiten opgesplitst in vier hoofdcategorieën.

doelgroepenbenadering bij activiteiten
Navigatie met tabs

Door de activiteiten te verdelen in vier hoofdcategoriën wordt de bezoeker minder blootgesteld aan lange lijsten. In plaats daarvan kan door de tabfunctie eenvoudig door elke activiteitencategorie gebladerd worden.

navigatie met tabs
BAS Creations - Shield
Deze website maakt gebruik van functionele cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te kunnen bieden. Bekijk de privacyverklaring voor meer informatie.