Educatieve video’s

Resultaat

BAS creations is ooit begonnen als een YouTube-kanaal voor educatieve video's. Als docent Nederlands was ik aan het zoeken naar nieuwe manieren om mijn lessen dynamisch in te vullen. Door met instructievideo's te werken kon ik de leerlingen meer aan het werk zetten tijdens de les en hen daardoor meer vanuit een coachende rol begeleiden bij het maken van de oefenopdrachten.

Werkwoordspelling 1/4

Een van de onderdelen waar bij het vak Nederlands veel aandacht aan wordt besteed is natuurlijk de werkwoordspelling. Dit eerste deel gaat over de persoonsvorm.

Werkwoordspelling 2/4

Het tweede deel van de serie over werkwoordspelling gaat over de persoonsvorm in de tegenwoordige tijd.

Werkwoordspelling 3/4

Het derde deel van de serie over werkwoordspelling gaat over de persoonsvorm in de verleden tijd.

Werkwoordspelling 4/4

Als afsluiter van de serie werkwoordspelling wordt het voltooid deelwoord bekeken.

Het tekstgeraamte

Een van de eerste stappen die je neemt in de ontwikkeling van het begrijpend lezen is het leren herkennen van het tekstgeraamte. Door naar het tekstgeraamte te kijken activeer je je voorkennis en heb je snel grip op waar de tekst over gaat.

Signaalwoorden Whatsapp

Signaalwoorden geven het verband tussen tekstgedeelten aan. Om aan te tonen dat signaalwoorden zelfs in de simpelste vormen van communicatie belangrijk zijn, kijken we naar een whatsappgesprek.

LEGO zinsbouw: de persoonsvorm vinden

Als je eenmaal door hebt dat elke zin als het ware uit legoblokjes bestaat, dan wordt zinsontleding een stuk gemakkelijker.

LEGO zinsbouw: het onderwerp

Door legoblokjes te gebruiken kun je makkelijk laten zien wat er gebeurt met de zin wanneer je strategieën toepast om de zinsdelen te benoemen. Zo verplaatst het onderwerp visueel letterlijk naar voren als je de zin vragend maakt.

BAS Creations - Shield
Deze website maakt gebruik van functionele cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te kunnen bieden. Bekijk de privacyverklaring voor meer informatie.