Philips Museum

Over de klant

Het Philips Museum is het erfgoedmuseum van Philips. Het is gevestigd aan de Emmasingel 31 in Eindhoven, in het fabriekje waar Gerard Philips zijn eerste gloeilampen maakte. Tijdens mijn twee jaar werk voor het museum heb ik een bijzondere band opgebouwd met het management en het team van vrijwilligers en natuurlijk de vele mooie verhalen over de geschiedenis van de mooie stad Eindhoven. Bij het Philips Museum heb ik mij ingezet als manusje van alles. De projecten liepen uiteen van het opmaken van jaarverslagen, tot verschillende signings, tot het optimaliseren van de website. Op deze pagina toon ik een overzicht van verschillende werkzaamheden die ik voor deze prachtige plek heb uitgevoerd.

Projecten waarmee we het verhaal van de klant verteld hebben.

Jaarverslag Philips Museum

Een jaarverslag is natuurlijk bij uitstek het document waarin je het verhaal van je succesen kan en wil vertellen. Ik heb het jaarverslag van het Philips Museum twee keer mogen opmaken. Hieronder kun je de uitwerking van beide verslagen bekijken.

Website Philips Museum

De website van het Philips Museum bevat veel informatie over de activiteiten en mogelijkheden voor allerlei verschillende doelgroepen. Aan mij werd de opdracht te geven om deze informatie te herstructureren. Door incongruentie in de navigatie en een onduidelijke doelgroepenbenadering konden de bezoekers niet altijd vinden wat ze zochten. Het gevolg was een te hoge bouncerate op de website.

Om deze punten adequaat te kunnen verbeteren heb ik samengewerkt met een team van Philips dat vanuit Istanbul opereert. Het resultaat is een website met duidelijke navigatiestructuur die goed toegankelijk is voor zowel pc-gebruikers als mobiele gebruikers. Daarnaast kunnen de bezoekers door de verbeterde doelgroepenbenadering makkelijker vinden wat ze zoeken en vol enthousiasme een bezoek aan het museum inplannen.

BAS Creations - Shield
Deze website maakt gebruik van functionele cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te kunnen bieden. Bekijk de privacyverklaring voor meer informatie.